Politsei: lapse kaubikus kinnihoidmise lugu oli väärinfo

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei palus avalikkuse kaasabi, et tuvastada Võrus kadunud 34-aastase Janeki asukoht. Politsei pressiesindaja andis pühapäeval teada, et Janek võttis oma lähedastega ise ühendust ja politsei tegi kindlaks, et temaga on kõik korras.
Politsei palus avalikkuse kaasabi, et tuvastada Võrus kadunud 34-aastase Janeki asukoht. Politsei pressiesindaja andis pühapäeval teada, et Janek võttis oma lähedastega ise ühendust ja politsei tegi kindlaks, et temaga on kõik korras. Foto: Arved Breidaks/Lõuna-Eesti Postimees

Väidetav intsident tundmatutest meestest, kes reedel Harku vallas kooliealist last valges kaubikus kinni hoidsid, osutus väärinfoks. Politsei kontrollis laekunud kuriteoteadet, mis ei osutunud tõeseks.

„Võin kinnitada, et reedel sotsiaalmeedias kirjeldatud vahejuhtum aset ei leidnud,“ ütles Põhja prefektuuri kriminaalbüroo lastekaitse grupi juht Reimo Raivet.

„Viisime läbi hulga menetlustoiminguid, analüüsime infokilde ning suhtlesime asjaosalistega. Alustatud kriminaalmenetlus lõpetatakse. Püüame perele igakülgselt toeks olla, et infomüra tagajärgedega toime tulla.“

Raiveti sõnul on oluline, et igasuguse kahtluse korral teavitataks alati esimesena politseid. „Inimeste soov kogukonna liikmeid kodukohas toimuvast informeerida on mõistetav, kuid nii alarmeerivad postitused tuleks väga hoolikalt läbi mõelda,“ lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles