Ihamaru jäätisemeister Kaire Mets valmistab maiust oma taluköögis. FOTO: Arvo Meeks / LEPM

Põlvamaa Ihamaru küla jäätisemeister Kaire Mets proovib valmis tehtud gelato kõigepealt enda ja lähedaste peal ära. Kui keegi nina ei krimpsuta, teeb eri maitsetega itaaliapärast jäätist teistelegi.

Artikkel on kuulatav
digipaketi tellijatele
Tellijale Tellijale

Ajaloolise Postitee ääres asuva Kopli taluköögi perenaine hakkas jäätist tegema paar aastat tagasi. Mitte nii-öelda tavalist, vaid itaaliapärast, gelato-tüüpi. Ta kasutab saapamaa retsepte ja valmistamisõpetusi.

Just säärase saapamaa jäätisemasinaga itaaliapärane gelato valmibki. FOTO: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees