Arvamus: Uus riigieelarve tuleb hoopis teisest puust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Paur
Toomas Paur Foto: arhiiv

Keskerakonna juhitav valitsus on jõudnud tähtsa verstapostini. Riigikogu saatis järgmise aasta riigieelarve kolmandale lugemisele. Tegemist on dokumendiga, mis aitab oluliselt kaasa Eestis uue hingamise saabumisele – majandusaktiivsuse tõusule ja mis kõige tähtsam, Eesti elanike heaolu kasvule. Oleme teinud suure sammu Euroopa heaoluriikide suunas.

Rahvaga suheldes on jäänud kõrva, et inimesed ei ole meie praeguse majandusarenguga iga kord päris rahul. Nähakse küll positiivseid märke, kuid mitte sedavõrd kiiret muutust heaoluriigiks, nagu loodetud. Kohati on tekkinud pahameel ja pettumus.

Kui on probleem, siis on ka põhjus. Põhjuseid, miks Eesti majanduses veel väga suuri muudatusi heaoluriigi poole aset leidnud ei ole, on mitu. Näiteks oli tänavune eelarve sisuliselt eelmise valitsuse koostatud ning suunatud vanal viisil jätkamisele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles