Antsla ainus otseühendus Tartuga katkeb määramata ajaks

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taisto Liinid.
Taisto Liinid. Foto: Arved Breidaks/Lõuna-Eesti Postimees

Taisto Liinid sulgeb esmaspäevast igapäevase bussiühenduse Antsla ja Tartu vahel, kuna vedu ei tasu konkurentsi tõttu ära. Vallavanem loodab ühenduse taastada Kagu ühistranspordikeskuse abil.

Sulgemisele läheb 2003. aastast käigus olev kaugbussiliin Tallinn-Tartu-Otepää-Kääriku-Sangaste-Antsla, mille teenindamine on ettevõtte teatel muutunud kahjulikuks.

Buss väljus iga päev Tallinnast kell 8.30 ja Antslast kell 14.35. Ent Antsla liiniga täpselt samal kellaajal väljub hommikul Tallinnast ja kell 16.30 Tartust Tallinnasse ka konkurendi buss.

„Kui Tallinna ja Tartu lõigul sõidavad kaks bussi korraga, siis piletituluga enam kulusid kaetud ei saa,“ teatas ettevõte. Viimane buss väljub Antslast 3. detsembril.

Suletava liini puhul on aga tegemist ainsa võimalusega Antslast bussiga otse Tartusse sõita.

„Vallavalitsusele tuli see suure üllatusena, halva üllatusena,“ lausus Antsla vallavanem Avo Kirsbaum. „Me arutasime seda täna (teisipäeval - toim) volikogus ja ega meil muud üle jää kui pöörduda Kagu ühistranspordikeskuse poole. Katsume mingi lahenduse leida.“

Kirsbaumi sõnul on viimaseid päevi töötav bussiliin olnud Antsla inimestele ka üsna ebasobiv, kuna võimaldab reisi Tartusse või Tallinnasse alustada pärastlõunal. „Buss peaks sõitma Antslast välja hommikul ja pühapäeviti pärastlõunal,“ lausus ta.

Tema sõnul on arutatud võimalust, et vedada Antslast inimesi Kanepisse, kus peatuvad Võru-Tartu-Tallinn marsruudil olevad bussid. Samuti on kaalutud võimalust vedada inimesi Tsirguliina rongipeatusse.

Ümberistumisega on Antsla inimestel võimalik Tartusse reisida läbi Võru, Tsirguliina ja Valga. Varastel väljumistel tuleb arvestada 20-30 minutilise ooteajaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles