Sanatoorium plaanib toota mineraalveest ninarohtu

Tomi Saluveer
, ajaleht@lounapostimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vello Saar otsib uusi võimalusi, kuidas veelgi rohkem kasutada Värska väärtuslikku mineraalvett. Tartu teadlased tegelevad praegu uuringutega, kuidas toota Värska mineraalvee baasil ninaspreid – selline ninarohi oleks nii Eestis kui ka maailmas unikaalne.
Vello Saar otsib uusi võimalusi, kuidas veelgi rohkem kasutada Värska väärtuslikku mineraalvett. Tartu teadlased tegelevad praegu uuringutega, kuidas toota Värska mineraalvee baasil ninaspreid – selline ninarohi oleks nii Eestis kui ka maailmas unikaalne. Foto: Tomi Saluveer

Värska sanatoorium plaanib hakata mineraalveest tootma looduslikku ninaaerosooli. Samas otsitakse teaduslike uuringutega täiendavat kinnitust ravimuda tervistavale mõjule. Mõlema uuringu eesmärk on müüa tulevikus paremini Värska sanatooriumi tooteid ja teenuseid.

«Mineraalveel baseeruv ninasprei oleks unikaalne toode nii Eestis kui ka kogu maailmas,» rääkis ASi Värska Sanatoorium juhataja Vello Saar, kelle sõnul saab Värska mineraalvett kui maapõueressurssi praegusest veelgi enam väärtustada.

Oodatakse laboritöö tulemusi

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles