Läti arst peab Eestis töötamist vahvaks seikluseks

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga haiglas võtab lätlannast oftalmoloog ehk silmaarst Rudīte Putna patsiente vastu kaks korda nädalas. Vestlusele vahetult enne vastuvõttu saabus ta Valmierast, kus samuti arstina töötab.
Valga haiglas võtab lätlannast oftalmoloog ehk silmaarst Rudīte Putna patsiente vastu kaks korda nädalas. Vestlusele vahetult enne vastuvõttu saabus ta Valmierast, kus samuti arstina töötab. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Mõlemal pool piiri töötava lätlannast silmaarsti Rudīte Putna sõnul on Eestis töötingimused igati paremad kui Lätis. Aga et kodumaa on talle lähedane, ei meelita kõrgem palk teda siiski üdini Eesti arstiks hakkama.

Putna töötab lausa kolmes kohas. Kolm päeva nädalas võtab ta patsiente vastu Lätis Valka polikliinikus, kaks päeva Valmieras Vidzeme haiglas ja kahel korral nädalas Valga haiglas.

«Olen natuke hull. Kui tulin siia tööle, tundsin hulka erinevaid tundeid: natuke muret, ebamugavust, keeleraskusi – siiski ju teine riik. Sõitmist oli küll ainult kümme minutit, aga emotsionaalselt oli muutus suur,» iseloomustas Putna aega, kui ta Valgas ligikaudu viis aastat tagasi tööd alustas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles