Võrumaal jõkke sõitnud autos hukkus mees

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Auto sõitis teelt välja järsus kurvis.
Auto sõitis teelt välja järsus kurvis. Foto: Maarius Suviste

Võrumaal sõitis kohalik mees laupäeva õhtul autoga jõkke ja hukkus.

Mõniste–Tiitsa–Karisöödi teelt välja sõitnud ning Peetri jõkke katusele maandunud sõiduauto Mazda avastati laupäeva õhtul. Päästjad tõid kaldale selles olnud 37aastase mehe surnukeha.

«Kõik õnnetused on väga kurvad. Kui õnnetus juhtub kusagil kaugel, ei ole see aga minule nii kurb, kui siis, kui see juhtub väga lähedal. Kahju – tegijaid mehi on niigi vähe,» ütles eile lõuna paiku sündmuskohal käinud mees, kes pani õnnetuspaigas ka küünla põlema.

«Ise just laupäeva keskpäeva paiku sõitsin siit läbi, sahk oli lume laiali ajanud,» jätkas mees, kes hukkunut hästi tundis. «Küllaltki lödine oli, minugi auto võttis tee peal võbelema. Vaevalt et ta kihutas – kiirus ei võinudki suur olla. Libedaga läks alla ja oligi kõik.»

«Ta oli asjalik sell,» ütles lähedal asuva Kuutsi küla elanik ja vaatas õnnetuspaigas tee äärest alla jõe poole: «Siin on ikka väga järsk nõlv.»

Esialgsetel andmetel liikus Mazda juht 2. detsembri õhtul Karisöödi külast Mõniste suunas, kui sõitis lauges kurvis kruusakattega teelt välja ning auto paiskus nõlvast alla ja maandus Peetri jõkke katusele. Ööl vastu 3. detsembrit õnnestus kaitseväe rasketehnikaga sõiduk jõest välja tõmmata.

Politsei selgitas välja, et mehel oli juhtimisõigus ning sõiduki rehvid vastasid nõuetele. Mehe täpne surma põhjus ja terviseseisund ilmneb lahangul.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Ottomar Virk kirjeldas, et teelõik sündmuskohal oli lörtsisegune ja libedavõitu. «Sõiduteed võivad kohati olla libedad, mistõttu tuleb kiirust valides teeolusid väga kriitiliselt hinnata. Seda eriti kõrvalteedel ja iseäranis veekogude lähistel, kus libeduse oht ongi keskmisest kõrgem,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles