Kommentaar: Muinsuskaitsjatele rohkem raha

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Rapp
Jaan Rapp Foto: Arvo Meeks

See, millisena näevad üht paika kohalikud ja millisena külalised, võib olla üpris erinev. See kehtib ka Valga kohta. Kohalikud räägivad tihti sellest, kui palju on linnas kasutuseta ja räämas hooneid; külalised kiidavad kaunist Pedeli ümbrust, heas korras raudteejaama või kaunist puiesteed Kesk tänaval.

On paratamatu, et kohaliku silmad jäävad tihti peatuma sellel, mis just kõige kenam pole. See ei tähenda, nagu ei hooliks nurisejad kodulinnast.

Eriti kurba vaatepilti pakub halvas korras maja, millest õhkub kunagist väärikust. Valgas kuulub selliste hulka näiteks lõvidega maja nime all tuntud hoone Kuperjanovi tänaval. Ametist lahkunud linnavalitsus leidis hoonele  ideaalsena tunduva lahenduse – rajada koolimaja kõrval paiknevasse majja õpilaskodu. Ent selle nimel, et õpilaskodusse asukaid jagub, tuleb teha kõva tööd.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles