Võru keskplatsile paistab roheline tuli

Tomi Saluveer
, ajaleht@lounapostimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enamik keskplatsi alast kaetakse kuivbetooniga. Sinna tulevate terasest tänavavalgustite torude läbimõõt on 27 sentimeetrit.
Enamik keskplatsi alast kaetakse kuivbetooniga. Sinna tulevate terasest tänavavalgustite torude läbimõõt on 27 sentimeetrit. Foto: Arhitektuuribüroo Stuudio Tallinn arhitekt Villem Tomiste

Võru linnavalitsus plaanib täna kinnitada keskväljaku ehitushanke, millega antakse ehitusele lõpuks roheline tuli. Kolm miljonit maksev projekt on kuude kaupa edasi lükkunud, sest väljakule linnamööblit projekteerinud firma tuli välja vahetada.

«Arhitektid andsid meile tähtajaks üle mitte linnamööbli tööprojekti, vaid selle eelprojekti ehk «lahendamata lahenduse». Selle järgi hanget välja kuulutada ei saanud,» lausus Võru linnapea Anti Allas. «Allhankija tuli välja vahetada ja töid sisuliselt nullist alustada.»

Ehitustööde alustamiseks peab Allase sõnul tööprojekti staadiumis olema välja toodud iga üksik mutter ja polt – sellise lahenduseni algne projekteerija aga ei jõudnudki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles