Kommentaar: Rahatunnel

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maarius Suviste
Maarius Suviste Foto: Arvo Meeks

Naabrimehe esimene reaktsioon, kui ta kuulis, kui palju makstakse ametist lahkunud omavalitsusjuhtidele lahkumishüvitisi, oli tormiline. «Johhaidii, mis ometi toimub!?» hüüatas ta.

Loomulikult, ega nemad süüdi ole, kellele enne jõule kujundlikult öeldes rahapada sülle langeb – seadus on niimoodi seatud. Kuid eks mõru maik jääb külge küll, kui kõigest kaks kuud ametis oldud aja eest annab riik meie kõigi ühisest rahakotist üle 11 700 euro hüvitist.

Jagada peibutusena üle-eestiliselt miljoneid eurosid selle eest, et omavalitsusjuhid haldusreformiga suure vastupunnimiseta kaasa tuleksid, oleks muidugi rohkem iseloomulik mõnele banaanivabariigile. Sisuliselt võttes on ju tegu keskvõimu regionaalse investeeringuga, ütleme siis kohe välja, et omasoodu katuserahaga: tee nii, nagu vaja, lahku ja hüvitis tuleb.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles