Lahingukool korraldab Põlva vallas taktikaharjutuse

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlva vallas leian aset õppus. Foto on illustratiivne.
Põlva vallas leian aset õppus. Foto on illustratiivne. Foto: Arhiiv / Valgamaalane

Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste lahingukool korraldab 11.–15. detsembril Põlva valla territooriumil taktikaharjutuse, kus osaleb kokku ligikaudu 300 tegevväelast.

Eesmärk on hinnata lahingukooli vanemallohvitseride põhi- ja keskastmekursuse õppurite seni omandatud teadmisi ning anda neile praktiline juhtimise kogemus.

Õppuse käigus täidavad õppurid taktikalisi juhtimisülesandeid jalaväekompanii koosseisus. Harjutusele on kaasatud lahingukooli tegevväelased ning vanemallohvitseride põhi- ja keskastmekursuse õppurid, Kuperjanovi jalaväepataljoni allüksused ja Kõrgema Sõjakooli kadetid.

Põlva vallas peetaval õppusel kasutatakse imitatsioonivahendeid, mis ei kahjusta ümbritsevat keskkonda. Taktikaharjutusest võtab osa umbes 300 tegevväelast, sõidukitest kaks soomukit, 20 veoautot ning 10 maasturit. Tehnika liigub ainult mööda sõiduteid. Eravalduste omanikega on alade kasutamine kooskõlastatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles