Võimlemisklubi kogus pisipoisile ligi 700 eurot

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võimlemisklubi Janika Võru osakond kogus oma sünnipäeval kohaliku pisipoisi toetamiseks ligi 700 eurot.
Võimlemisklubi Janika Võru osakond kogus oma sünnipäeval kohaliku pisipoisi toetamiseks ligi 700 eurot. Foto: SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond

Pühapäeval korraldas võimlemisklubi Janika Võru osakond oma 5. sünnipäeva puhul heategevusliku kontsertetenduse «Haldjate jõulud».

Heategevuslikul kontsertetendusel astusid üles Tartu ja Võru võimlejad. Piletitulu ja annetustega koguti kokku 676 eurot, mis suunatakse Tartu Ülikooli kliinikumi (TÜK) lastefondi kaudu kaheaastase Simoni raviks.

Antsla valla poisil Simonil on kaasasündinud kõri-, trahhea-, ja söögitorulõhe, mille tõttu ei ole ta võimeline loomulikul teel hingama ega sööma. Talle on paigaldatud kunstlikuks hingamiseks hingetorusse trahheostoom ja kõhule tehtud avause kaudu makku suunatud väike sond – gastrostoom. Samuti vajab ta pidevat hingamisteede puhastamist eritistest.

Kliinikumi lastefond on 2015. aasta lõpust aidanud Simoni pere vajalike abivahendite ning spetsiaalse ravitoidusegu soetamisega.

Võimlemisklubi Janika Võru osakonna treener Eliise Abel nentis, et ta soovis Simoni aitamise kaudu lisada pisikesele sünnipäevale juurde miskit erilist. «Rääkisin oma ideest ka lastele ja neile see väga meeldis.»

Lastefondi strateegiajuht Küllike Saar rääkis, et kontsertetendusest õhkus armsat ja ehedat südamlikkust. «See on tõsiselt vahva, et võimlemisgrupp tähistas oma 5. sünnipäeva heategevusliku eesmärgiga ning oleme siiralt õnnelikud, et raskelt haigeid lapsi kohalikul tasandil märgatakse ja toetatakse.»

Saar lisas, et võimlemisklubi Janika Võru osakonna treener Eliise on korraldanud TÜK Lastefondi toetuseks ka heategevusliku aeroobikaõhtu. «Oleme tänulikud, et Eliise on meiega pikaaegset koostööd teinud ja panustanud meie kaudu Võru piirkonna laste heaolusse ja ravitingimuste parandamisse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles