Põllumees kardab kütuseäri hammasrataste vahele jääda

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlvamaa talumehe Raivo Mustingu farmi väikest kütusemahutit käib täitmas kohalik firma ning karjakasvataja loodab, et see jääb nii ka edaspidi.
Põlvamaa talumehe Raivo Mustingu farmi väikest kütusemahutit käib täitmas kohalik firma ning karjakasvataja loodab, et see jääb nii ka edaspidi. Foto: Arved Breidaks/Lõuna-Eesti Postimees

Kütusemüüjatele suuremate tagatiste kehtestamine võib halvendada tarnetingimusi põllumeestele. Tanklate puudumisel lasevad nad praegu kütuse farmiõuele vedada mõnel väikefirmal, kes aga ei pruugi uute nõudmistega toime tulla.

Riigikogus esimesel lugemisel oleva vedelkütuste seaduse muudatuste kimbuga püüab riik üht suurt sihti. «Eelnõu põhiline eesmärk on maksupettuste vähendamine ja ausa konkurentsi tagamine,» ütles majanduskomisjoni esimees Sven Sester (IRL).

Eesmärgi saavutamiseks soovitab rahandusministeerium Sesteri sõnul muuta kütuste liikumine Eestis reaalajas jälgitavaks. «Teisalt soovitakse üle vaadata turul tegutsejate tagatissüsteemid, viies need rohkem vastavusse turuosaliste käivetega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles