Võrumaal avariis hukkunud mees oli joobes

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusõnnetustes hukkus 2018. aastal 67 inimest. Pilt on illustratiivne.
Liiklusõnnetustes hukkus 2018. aastal 67 inimest. Pilt on illustratiivne. Foto: Maarius Suviste / Lõuna-Eesti Postimees

Kohtuarstlikul lahangul selgitati välja, et Võrumaal liiklusõnnetuses hukkunud mees oli kriminaalses joobes. Tema veres mõõdeti alkoholisisalduseks üle 1,5 promilli.

Mõniste–Tiitsa–Karisöödi teel Peetri jõkke katusele maandunud sõiduauto Mazda avastati 2. detsembri õhtul. Päästjad tõid kaldale 37aastase kohaliku mehe surnukeha. Mehel oli juhtimisõigus ning sõiduki rehvid vastasid nõuetele.

«Keskmiselt juhtub aastas pool tuhat avariid joobes juhi süül ning see näitaja ei ole paraku viimase kolme aasta võrdluses muutunud. Samal ajal kõrvaldab politsei igal aastal liiklusest umbes 7000 joobes juhti, kelle puhul on õnnestunud ennetada riski joobnuna enda ja teiste elu ohtu panna,» rääkis Lõuna prefektuuri politseimajor Alvar Pähkel.

«Jõuluõhtu jääb tänavu pühapäevale ning saab järgnevale nädalale jäävate jõulupühade arvelt mitme päeva jagu ka pikendust. Avaliku korra vaates mööduvad jõulud enamasti rahulikult. Küll toovad pikad pühad politseile kaasa keskmisest enam alkoholiga seotud väljakutseid, samuti on liiklus tihedam ning kasvab kinnipeetud joobes juhtide arv,» lisas ta.

«Seda tendentsi arvesse võttes on pühade perioodil ja aastavahetusel tänavatel väljas ka tavapärasest enam politseinikke, kes pööravad rohkem tähelepanu liikluse rahustamisele, sealhulgas autojuhtide kainuse kontrollimisele,» märkis politseimajor.

Tänavu on Eestis juhtunud joobes juhi süül 472 liiklusõnnetust, milles hukkus üheksa ja sai vigastada 178 inimest. Liiklusõnnetustes on kokku hukkunud 43 inimest, mullu samal ajal 70.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles