Mööblitootmisega tegelevas ettevõttes süttis välisseina vooderdis

Sirje Lemmik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjad. Foto on illustratiivne
Päästjad. Foto on illustratiivne Foto: Rein Säinas/Valgamaalane

14. detsembril kell  10.31 teatati Päästeametile , et Setomaa vallas Pruntova külas süttis mööbli tootmisega tegeleva ettevõtte hoone ukse juures välisseina vooderdis.

Põlengu levik peatati enne päästjate saabumist, kes kontrollisid termokaameraga põlengu koha üle ja kustutasid seinalt  eemaldatud maas suitsevad tuuletõkkeplaadi tükid. Viga sai umbes kolm ruutmeetrit seina. Päästetöö juhi esialgsel hinnangul sai tulekahju alguse hooletult äravisatud suitsukonist. Lahtise tulega, seal hulgas sigarettidega, tuleb põlengute ärahoidmiseks olla ettevaatlik. Sigarett tuleb  pärast suitsetamist hoolikalt kustutada.

15. detsembril kell 1.45 teatati, et Võrus Lauluväljaku  tänaval on elumajas suits. Päästjad selgitasid, et suitsu põhjustas vedelkütusel töötava katla rike. Katel lülitati välja ja ruumid tuulutati. Päästjad rõõmustasid korralikult maja ruumide lakke paigaldatud viie suitsuanduri üle, kuid need veel ei töötanud, sest olid maja ülemise korruse ruumides, kuhu suits ei ulatunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles