Võrus peetakse laupäeval 300 tantsijaga talvetantsupäeva

Sirje Lemmik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võru jõulukuusel süüdati pühapäeval tuled.
Võru jõulukuusel süüdati pühapäeval tuled. Foto: Arved Breidaks

Sel laupäeval kogunevad Võrru enam kui 300 tantsijat, et koos pidada talvetantsupäeva Selline ühistantsimine on seni traditsiooniks olnud suvistel Võru pärimustantsufestivalidel.

Võru –, Põlva- Tartu- ja Harjumaa rahvatantsijatel on plaan maha pidada pea tunnine ühine tantsupidu, kavas on 17 pärimus- ja seltskonnatantsu. „Tantse oleme valinud valsist polkani,“ selgitas  ühistantsimise üks korraldajaid, tantsuõpetaja Maire Udras. „Nii saab ühistantsimisega sümboolselt alguse ka 2018. aasta juuli alguses toimuv XXIV Võru pärimustantsu festival, mis kannab nime „Teppo timm ja polka samm.““ 

Lisaks tantsurühmadele on ühistantsimisele oodatud ka kõik teised ümbruskonna tantsuhimulised inimesed. Selleks, et vajaminevad sammud selgeks saaks, korraldas tantsupäeva toimkond novembris ja detsembris kaks õpituba.

Suur ühistantsimine toimub laupäeval kell 15.30 Võru Katariina kiriku esisel platsil ja Jüri tänaval.

Tantsupäev ise  algab aga juba varahommikul traditsioonilise jõululaadaga Võru Katariina alleel.  Laadal on üle saja kaupleja, kes pakuvad omavalmistatud, algupärast või rahvuslikku kaupa ja toidukraami.

Pärastlõunal jätkub talvetantsupäev Kandle teatrisaalis, kus kell 14 annab kontserdi Eesti üks hinnatuim rahvatantsuansambel „Tarbatu” Eesti  Maaülikoolist. Ansambli kunstiline juht on Jaanus Randma. Kontserdil saab näha nii Eesti autorite loomingut kui folklooriseadeid. Pärast ühistantsimist annab Tamula rannapromenaadil etenduse Läti tuleteater ”Fire Show Studio”.

Talvetantsupäev lõpeb tantsijate ühise simmaniga Võru Kesklinna Koolis.

Vaata täpsemat kava www.vorufolkloor.ee

Talvetantsupäeva korraldab MTÜ Võru Folkloorifestival koostöös Võru linnavalitsusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles