Taluturul pakuti hõrgutisi jõululauale

Sirje Lemmik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sangaste Rukki maja juures tegutses laupäeva hommikupoolikul taluturg, kuhu olid oma kaupa pakkuma tulnud , lisaks kohalikele, talunikud Võru- ja Tartumaalt. Lettidel oli igasuguseid hõrgutisi, mis kenasti jõululauale sobilikud.

Kõrtsijüri talu perenaine oli kohale tulnud Võrumaalt ning müügiks toonud oma talus valmistatud sülti, pasteeti, sealihast suitsuvorsti ja verivorsti ning sularasva. „Verivorste ei praeta õliga, vaid ikka searasva või siis seapekiga. Siis on vorstidel see õige maitse,” ütles perenaine, kes oma nime ei soovinud avaldada, külla aga seda, et on Sangaste taluturul sagedane käia.

Tartumaalt oli turule tulnud Piirikivi talu peremees Kaido, kes pakkus rahvale verivorsti, põdra- ja sealihast suitsuvorsti, konserve ja suitsukala. „Mina käin siin iga kuu taluturul müümas ja ostjaid jagub. Talu tegeleb maasikakasvatusega ja suvel müün lisaks ka marju,”sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles