Setod sõitsid pealinna tänuvisiidile

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Setomaa Liidu juht Margus Timmo.
Setomaa Liidu juht Margus Timmo. Foto: Rahandusministeerium

Setomaa saadikud viibivad sel nädalal Tallinnas, et tänada riigijuhte panuse eest uue valla sündimisel ja pidada tulevikuplaane. Esmaspäeval saadi kokku president Kersti Kaljulaidiga, homme kohtutakse Riigikogu esimehe Eiki Nestoriga, samuti külastatakse ministeeriume.

«Setomaa valda ei oleks tekkinud, kui riigi poliitika poleks meid toetanud,» rääkis Setomaa Valdade Liidu juht Margus Timmo. «Riigikogu lõi võimalused, et kolme ja poole tuhande elanikuga väikevald saaks üldse sündida ja poliitikutel oli samas ootus, et luuakse üks piiriala haldav omavalitsus.»

Nädalase külastuse peaeesmärk on Timmo sõnul anda riigile edasi setode tänusõnum, samas kujunes mitme ministriga välja asjalik vestlus, kuidas vallaga edasi liikuda. Ta tõi näiteks ühistranspordi teema, kus üheskoos arutati, millisel viisil saaks vald Võru maakonna osana parimal viisil bussiliinidega kaetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles