Väikebussi peidikutest tuli välja 12 840 salasigaretti

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koidula piiripunkt. Foto on illustratiivne.
Koidula piiripunkt. Foto on illustratiivne. Foto: Marko Saarm / Sakala

Teisipäeva varahommikul kontrolliti Koidula piiripunktis Eestisse sisenemisel Valgevene Vabariigi registreerimismärkidega kaubikut Volkswagen Transporter, mida juhtis 30aastane valgevenelane.

Juhi dokumentide ning sõiduki kontrollimisel märkas piirivalvur, et sõiduauto polstrid on kahtlaselt lahti, mistõttu suunati väikebuss edasi täiendavasse tollikontrolli. Maksu- ja tolliameti inspektorid avastasid sõiduki detailsemal röntgenläbivaatusel masina keredetailidesse ja peidikutesse peidetuna 12 840 Valgevene Vabariigi maksumärkidega sigaretti.

Maksu- ja tolliamet alustas masina roolis olnud mehe suhtes väärteomenetlust ning määras talle 1000eurose rahatrahvi. Piiriametnikud tunnistasid sõidukijuhile väljastatud Poola Vabariigi Schengeni viisa kehtetuks, lisaks kehtestati talle kolmeks aastaks sissesõidukeeld ning ta saadeti tagasi Venemaale.

19. detsembril avastasid aga piirivalvurid Luhamaa piiripunktis kahest kontrollitud sõidukist Eestis keelatud antiradarid. Juhte teavitati Eestis kehtivast nõudest, mispeale loobusid nad keelatud seadmest ning said loa oma teekonda jätkata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles