Perekond Tuusise tootmistalu tunnistati aasta parimaks

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kokku on perel viis ettevõtet, mis annavad piirkonnas tööd pea poolesajale inimesele.
Kokku on perel viis ettevõtet, mis annavad piirkonnas tööd pea poolesajale inimesele. Foto: Tomi Saluveer/Lõuna-Eesti Postimees

Lõuna-Eesti Postimees palus oma lugejatel saata tähelepanekuid inimeste kohta, kes väärivad oma heade tegude eest tänu ja esiletõstmist, kuid kes ei ole seda ehk piisavalt saanud. Toimetuse üleskutsele reageeriski hulk inimesi. Mõnigi neist saatis meile ka põhjenduse, miks üks või teine inimene tunnustust väärib. Siin leheküljel ongi ära toodud nii toimetusele välja pakutud nimed kui ka selgitused, miks on põhjust neile tänulik olla.

Koolitare talu tunnustati tänavu Sännas Eestimaa talupäevadel tiitliga «Eesti parim talu 2017», samuti pälvis ta aasta parima tootmistalu nimetuse. Võrumaal Sännas talu pidavale Eva ja Taivo Tuusisele tuli tunnustus üllatusena.

Tuusised kasvatavad Kagu-Eestis kokku ligi tuhandel hektaril seemne-, toidu- ja söödateravilja. Nad jagavad elu Sänna ja Antsla vahel, sest põllumaa puuduse tõttu on talu tootmispiirkond suur. «Kui lähikonnas mõni maatükk müüki tuleb, peab järgmisel päeval selle ostmiseks valmis olema,» rääkis Taivo Tuusis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles