Õpetaja töötasu alammäär tõuseb 1150 euroni

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võru Gümnaasiumi õpilaspere.
Võru Gümnaasiumi õpilaspere. Foto: Tomi Saluveer

Valitsus kiitis heaks haridus- ja teadusminister Mailis Repsi ettepaneku, et 1. jaanuarist 2018 tõsta põhikooli ja gümnaasiumi õpetaja töötasu alammäär täistööajaga töötamisel 1150 euroni kuus ehk 100 euro võrra.

Haridus- ja teadusminister Mailis Reps ütles, et ministeeriumi üks olulisemaid prioriteete on õpetajate palgatõus ja uue aasta eelarves on palga alammäära tagamiseks planeeritud 228 miljonit eurot. «Lisaks ministeeriumile panustavad ka kohalikud omavalitsused õpetajate palkadesse, mis tõstab õpetajate keskmise töötasu 1380 euroni,» lisas minister.

Õpetaja töötasu alammäär suureneb võrreldes 2017. aasta 1. jaanuariga 100 eurot ehk 15 protsenti, praegu on õpetaja töötasu alammäär 1050 eurot kuus.

Minister lepib õpetajate töötasu alammääras kokku läbirääkimistel, millest võtavad osa õpetajate registreeritud ühendused ja kohalike omavalitsuste üleriigiliste liitude esindajad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles