LUGU AASTAST 2017 ⟩ Keskealine mees hakkas juhuse tahtel medõeks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa kutseõppekeskuse õpetaja, medõde Sulev Rinken, kellel endal pikaajalised kogemused kiirabitöös, õpetab sellest sügisest koolis tegevusjuhendajaid, hooldajaid ja lapsehoidjaid.
Valgamaa kutseõppekeskuse õpetaja, medõde Sulev Rinken, kellel endal pikaajalised kogemused kiirabitöös, õpetab sellest sügisest koolis tegevusjuhendajaid, hooldajaid ja lapsehoidjaid. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Sügisest töötab Valgamaa kutseõppekeskuses õpetajana meditsiiniõe kutsega Sulev Rinken. Et oskusi mitte rooste lasta, on ta nädalavahetustel tegev Tartu kiirabis Otepääl.

«Juhtusin Janega (juhtivõpetaja Jane Talvik – toim) olema ühel esmaabikoolitajate kursusel, kus ta mulle rääkis, et Valgamaa kutseõppekeskusel on plaan tervishoiuvaldkonda laiendada ja vaja on õpetajat. Küsis, kas ma ei tahaks tulla. Kuna kiirabis töötamine oli juba veidi ära tüüdanud, mõtlesin, et teen proovi. Olengi sügisest siin õpetaja,» rääkis Rinken.

Rinken õpetab esmaabi andmist ning jagab teadmisi ka haiguste ja nende ravi vallast. Tema õpilased on töökohapõhises õppes olevad täiskasvanud. Nende seas on tegevusjuhendajaid, lapsehoidjaid ja sotsiaalhooldajaid, kes kõik motiveeritud ja tublid õppurid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles