Õilme Võro sihib Eesti sprindirekordeid

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õilme Võro saavutas 60 meetri jooksus U23 vanuseklassis Eesti meistritiitli.
Õilme Võro saavutas 60 meetri jooksus U23 vanuseklassis Eesti meistritiitli. Foto: Tomi Saluveer / LEPM

Kohtusime Õilme Võroga Võrumaa spordikeskuses vaid kaks päeva pärast seda, kui ta kuulutati Võrumaa aasta parimaks naissportlaseks. Viimasel ajal üha uusi rekordeid purustava sprinteri tulemused on kõvast puust, ometi nimetab Võro ennast ise portselansportlaseks.

Parksepast pärit ja äsja oma 22. sünnipäeva tähistanud Võro püstitas eelmisel aastal kaks Võrumaa rekordit. Ta võitis Tallinnas Kadrioru staadionil peetud Eesti kergejõustiku meistrivõistlustel 200 meetri jooksu ajaga 24,00 sekundit ja sai 100 meetri jooksus hõbemedali ajaga 11,81 sekundit.

Treeningute, töö ja ülikooli vahel oma aega jagav noor naine elab tempokat elu ning plaanib juba lähiaastatel oma lemmikdistantsil – 200 meetri jooksus – nii Eesti sise- kui ka välisrekordi üle joosta. Tema siht on Katrin Käärti 2002. aastal Viinis joostud siserekord 23,61 sekundit ja Ksenija Balta 2006. aastal Arles’is joostud rekord 23,05 sekundit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles