Eesti tanklad seni teemaksu vastu ei võta

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Firma Grantini-1 auto rooli keerav ja Tartumaale palke vedav lätlane Jurijs Voronovs ütles, et temal probleeme pole, kuna firma tasub maksu terveks aastaks. «Mulle on palju mugavam osta see terveks aastaks kui üheks päevaks. See ei võta aega.»
Firma Grantini-1 auto rooli keerav ja Tartumaale palke vedav lätlane Jurijs Voronovs ütles, et temal probleeme pole, kuna firma tasub maksu terveks aastaks. «Mulle on palju mugavam osta see terveks aastaks kui üheks päevaks. See ei võta aega.» Foto: Tiit Loim

Esialgu piiratud võimalused aasta alguses kehtima hakanud teekasutustasu maksmiseks tekitavad ebamugavusi nii autojuhtidele kui firmadele. Samas leidub ka riigi suhtes mõistvaid asjaosalisi.

Teekasutustasu on võimalik maksta nii internetis kui füüsilistes punktides. Teistes Euroopa Liidu riikides on levinud variandid tanklad ja piiripunktid. Kuigi maanteeamet on võimalike vahendajatega suhelnud juba üle poole aasta, ei saa aga esialgu Eesti tanklates maksu tasuda. See-eest võib seda teha Läti Virši-A tanklates.

Maanteeameti peadirektori asetäitja hoolde alal Tarmo Mõttuse sõnul tulid lätlased ideega aktiivsemalt kaasa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles