Kommentaar: Läti uued võidud

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Rapp
Jaan Rapp Foto: Arvo Meeks

See, et eestlased Lätis odavat märjukest ostmas käivad, on olnud viimastel aastatel Eestis üks kuumimaid teemasid. Alkorallit kajastab pidevalt meedia, sellest kõneldakse seltskonnas ja tugevalt on teema sisse kirjutatud ka Eesti kultusseriaali «Õnne 13».

Tundub, et piirialade elanikele läheb see teema isegi vähem korda kui paljudele piirist kaugemal elavatele inimestele. Näiteks pealinlased õhkavad, et mis Valga või Ikla inimestel viga: saavad muudkui välismaal odavat alkoholi ostmas käia. Ent Valga elanikele on teisel pool piiri ostlemine nii tavaline, et seda mingiks eriliseks sündmuseks ei peeta.

Nüüd on aga kiibitsejatel veelgi enam põhjust õhata: muutusid ju aktsiisitõusu mõjul kütusehinnad Lätis Eestiga võrrelduna soodsamaks. Ja nagu öeldakse pähekulunud reklaamlauses: ka see pole veel kõik. Lätis alandati aasta alguses kohalike puu- ja köögiviljade käibemaks seniselt 21 protsendilt viiele. Seetõttu on mitmed viljad seal Eestiga võrreldes odavamad, nagu näitas eelmisel nädalal Alūksne ja Võru poodide hinnavõrdlus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles