Maanteemuuseum plaanib ehitada klaasist auto

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valmivas muuseumihoones on plaanis koostöös Tallinna Tehnikaülikooliga eksponeerida tuleviku teekatteid, mis toimivad ühtlasi päikesepatareina ja toidavad ära tee ääres paiknevad liiklusmärgid.
Valmivas muuseumihoones on plaanis koostöös Tallinna Tehnikaülikooliga eksponeerida tuleviku teekatteid, mis toimivad ühtlasi päikesepatareina ja toidavad ära tee ääres paiknevad liiklusmärgid. Foto: ESKIIS: MAANTEEMUUSEUM

Põlvamaal Varbusel käivad hoogsad tööd, et avada veel sel aastal maanteemuuseumi rekonstrueeritud masinahall. 1500ruutmeetrise ja 1,9 miljonit maksva muuseumiosa tõmbenumbriteks kujunevad eeldatavasti klaasauto, kokkupõrke simulaator ja Gustav Ernesaksa Pobeda.

Muuseumi juhataja Kadri Valneri sõnul peaks uus masinahalli hoone valmima mais, selleks ajaks peab olema valmis ka näituse projekt. «Kui meile välku sisse ei löö, saame näituse avada aasta lõpus või järgmise aasta alguses,» ütles Valner.

Tema sõnul tahetakse uuenev muuseum teha inimestele võimalikult huvitavaks ja luua ka atraktsioonid, milles külalised saavad ise osaleda. «Samas säilitame ajaloolise mõõtme, sest eksponaatide ees peab säilima teatud aukartus,» lisas Valner, pidades silmas eksponaate, mis jäävad piltlikult öeldes nööri taha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles