Eesti veiseid on hakatud lihaks tegema Lätis (1)

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veised
Veised Foto: Meelis Meilbaum/Virumaa Teataja/Scanpix

Eesti tapamajadele on hakanud viimastel aastatel konkurentsi pakkuma Lätis Cēsises asuv tapamaja, kus töödeldavatest loomadest neljandik pärineb Eestist.

Valgast umbes 80 ja Võrust 150 kilomeetri kaugusel asuvas Cēsise tapamajas on juba aastaid lihaks tehtud Eestist toodud loomi, peamiselt veiseid. «Jah, teie andmed on õiged. Pakume Eesti farmeritele tapamaja teenuseid ja ostame Eestis veiseid kokku,» kinnitas SIA Cēsu Gaļas Kombināts müügijuht Ieva Piteronoka.

Praegu on Läti ettevõttel Eestis kolm pikaajalist klienti, kes lasevad oma loomad Lätis lihaks teha. Kokku tapeti eelmisel aastal Cēsises 3800 Eestist toodud veist.

«Meie tehase teenuste mahust langeb umbes neljandik Eesti klientide arvele,» ütles Piteronoka. «Oleme uhked, et Eesti kliendid hindavad meie kvaliteeti ja on valinud meid oma koostööpartneriks.»

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles