Eesti tapamajadele on hakanud viimastel aastatel konkurentsi pakkuma Lätis Cēsises asuv tapamaja, kus töödeldavatest loomadest neljandik pärineb Eestist.
Tellijale
Eesti veiseid on hakatud lihaks tegema Lätis (1)
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgast umbes 80 ja Võrust 150 kilomeetri kaugusel asuvas Cēsise tapamajas on juba aastaid lihaks tehtud Eestist toodud loomi, peamiselt veiseid. «Jah, teie andmed on õiged. Pakume Eesti farmeritele tapamaja teenuseid ja ostame Eestis veiseid kokku,» kinnitas SIA Cēsu Gaļas Kombināts müügijuht Ieva Piteronoka.
Praegu on Läti ettevõttel Eestis kolm pikaajalist klienti, kes lasevad oma loomad Lätis lihaks teha. Kokku tapeti eelmisel aastal Cēsises 3800 Eestist toodud veist.