Vaesuse edetabelit juhivad Valga- ja Põlvamaa

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perede vaesusriski suurendab samuti laste arv. Lasteta leibkondade seas elas kitsikuses ligi kümnendik, kuid kolme lapsega peredest juba peaaegu viiendik. Foto on illustreeriv.
Perede vaesusriski suurendab samuti laste arv. Lasteta leibkondade seas elas kitsikuses ligi kümnendik, kuid kolme lapsega peredest juba peaaegu viiendik. Foto on illustreeriv. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kui keskmiselt elas 2016. aastal vaesuses iga viies Eesti elanik, siis Valgamaal ja Põlvamaal iga kolmas, Võrumaal iga neljas. Rikkaimate ja vaeseimate sissetulek erines ligi kuus korda.

Valga-, Võru- ja Põlvamaa vaesuse näitajad on teiste maakondadega võrreldes oluliselt kehvemad. Vaesuse edetabelit juhivad Valga- ja Põlvamaa. Järgnevad Ida-Virumaa, Lääne-Virumaa ja Võrumaa. Kõige vähem inimesi on viletsuse küüsis Harjumaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles