Gripi tõttu on Põlva haiglas külastuskeeld

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlva haiglas kehtib alates 18. jaanuarist patsientide külastuskeeld kõikides haigla osakondades.
Põlva haiglas kehtib alates 18. jaanuarist patsientide külastuskeeld kõikides haigla osakondades. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Kuna Põlva haiglas on diagnoositud gripijuhtumeid, siis alates 18. jaanuarist kehtib patsientide külastuskeeld kõikides haigla osakondades.

Aasta kolmandal nädalal pöördus ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu arstide poole 3825 haigestunut, neist 43 protsenti olid lapsed. Kui arstide poole pöördunute üldarv kasvas nädalaga 22 protsenti, siis grippi haigestunute osa nende hulgas kolmekordistus, teatas terviseamet.

Grippi ja gripilaadsetesse haigustesse haigestumine oli eelmisel nädalal kõrgeim Põlva-, Tartu-, Lääne- ja Virumaal ning Tallinnas. Grippi haigestumise intensiivsust hinnatakse jätkuvalt madalaks ning gripilevikut piiratuks, teatas terviseamet.

Peamiseks haigestumise põhjustajaks on praegu gripiviirused, nende osakaal on tõusnud muude viiruste seas nüüdseks 59 protsendini.

Hooaja algusest on gripi tõttu hospitaliseeritud 83 patsienti, neist üle 60 protsendi on olnud vanemaealised ja tööealised inimesed. Vanuserühmas 0-4 eluaastat on haiglaravi vajanuid 19 ehk 22,9 protsenti.

Intensiivravi on gripi tõttu vajanud kokku kuus inimest vanuses 47–82 eluaastat. Kolm vanemaealist patsienti on raskete kaasuvate haiguste tõttu surnud, ükski ei olnud vaktsineeritud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles