Leiti nii antiradarid kui teleskoopnui

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teleskoopnui. Foto on illustratiivne.
Teleskoopnui. Foto on illustratiivne. Foto: Küllike Rooväli / Postimees

Nädalavahetusel kontrollisid piirivalvurid Luhamaa ja Koidula piiripunktides kolme sõiduautot ja kaht veoautot, millest avastati antiradarid.

Vene Föderatsioonist, Leedust ja Eestist pärit sõiduki juhte teavitati Eestis kehtivast keelust, neil lasti eemaldada antiradarid ning neil lubati edasi sõita.

Reede keskpäeval saabus Luhamaa piiripunkti Läti numbrimärgiga sõiduauto Kia Ceed, mida juhtis 47aastane mees. Piirvalvurid leidsid kontrolli käigus sõiduautost teleskoopnuia, mis on relvaseadusest tulenevalt tsiviilkäibes keelatud. Keelatud ese võeti mehelt ära, talle koostati väärteoprotokoll ning peale menetlustoiminguid lahkus mees Venemaa Föderatsiooni.

Samal päeval kella 13.30 ajal tõkestati Luhamaa piiripunktis Eestisse sisenemine kahel Valgevene Vabariigi kodanikul, kelle põhjendused reisi eesmärgi ja Eestis viibimise kohta ei olnud usaldusväärsed. Isikutele väljastatud Läti Schengeni viisad tunnistati kehtetuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles