Räpina koka kunst jõuab Soome

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eve Austa taasavastas oma joonistamisande 
pärast kolmekümneaastast pausi. Tema esimesel näitusel on muu hulgas väljas vanad Räpina vaated ning portreed Eesti ajalugu mõjutanud suurkujudest.
Eve Austa taasavastas oma joonistamisande pärast kolmekümneaastast pausi. Tema esimesel näitusel on muu hulgas väljas vanad Räpina vaated ning portreed Eesti ajalugu mõjutanud suurkujudest. Foto: Tomi Saluveer / Lõuna-Eesti Postimees

Räpina lasteaia Vikerkaar kokk Eve Austa avastas pärast laste kodust lahkumist endas kunstnikuande. Tema joonistuste ja maalide näitus pandi aasta lõpus üles Räpinasse, homme jõuab see aga otsapidi juba Soome.

«Ema ütles mulle juba kooliajal, et joonistan hästi – mina ise seda aga ei mäleta. Hiljem aitasin lastel gümnaasiumi ajal koolitöid teha, kui oli vaja joonistada − kuid sellega asi piirduski.» rääkis Austa, kes töötas 11 aastat Räpina poes müüjana ja on olnud viimased 20 aastat lasteaias kokk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles