Valga vald jäi palgamaksmisega hiljaks

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga vallavalitsuse töötajad tegid vallajuhi sõnul küll ületunde, et palgaraha õigeaegselt inimesteni jõuaks, kuid paraku polnud kõik valla palgal olijad seda täna hommikuks veel kätte saanud.
Valga vallavalitsuse töötajad tegid vallajuhi sõnul küll ületunde, et palgaraha õigeaegselt inimesteni jõuaks, kuid paraku polnud kõik valla palgal olijad seda täna hommikuks veel kätte saanud. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Lõuna-Eesti Postimehele saabus täna hommikul vihje, mille kohaselt Valga vald pole vähemalt osale asutustele seni palka maksnud.

«Koos kuuvahetusega on ilmselt paljudel nüüd probleeme oma kohustuste tasumisega, sest maksehilinemise märked jäävad pankadele, liisingufirmadesse ja mujalegi. Kui on teada, et uus süsteem, võiks siis päev varem ülekanded ära teha. Küsimus on, et kas riigipalga saajad peavadki edaspidi kartma, et palk ei tule õigeaegselt ning tekitab neile kahju,» kirjutab anonüümseks jääda soovinud vihjaja.

Valga vallavalitsuse kommunikatsioonijuht Kaja Mõts kinnitas, et kahjuks on antud vihje tõene. «Vabandame kõigi ees, kes sellepärast kannatama pidid. Hommikul saatis vallavanem välja ka kirja, kus olukorda selgitab ja vabandab,» lisas ta.

Avaldame siinkohal mainitud kirja:

Hea Valga valla töötajad,

asutuse nimel pean vabandama, et jaanuari palgad jäid osadele hiljaks. Kinnitan, et raamatupidajad on olnud tööl nädalavahetustel ja peale tööpäeva ning andnud endast kõik, et palgad saaks tehtud, arvestatud ning üle kantud. Inimesi on palju ja esitatud andmed olid poolikud ning need tuli veel kord üle kontrollida. Ülekanded läksid SEB pangast välja 31. jaanuaril kl 19.30 ja jõudsid sama panga klientideni samal päeval. Teiste pankade klientideni – mina kaasa arvatud – jõuab raha lähitundidel.

Anname endast parima, et sellist olukorda enam ei tekiks. Tunnistame, et oleksime pidanud võimalikust hilinemisest teile varem teada andma.

Vallavanem Margus Lepik

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles