Teisipäevased lipuheiskajad tulid pealinna Võrumaalt

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänased lipuheiskajad Jaanika Lang ja Hanno-Laur Kunnus tulid pealinna kaugelt Võrumaalt.
Tänased lipuheiskajad Jaanika Lang ja Hanno-Laur Kunnus tulid pealinna kaugelt Võrumaalt. Foto: Erik Peinar/Riigikogu

Eesti Vabariigi ja Kaitseliidu 100. sünniaasta puhul heiskavad veebruarikuu hommikutel Pika Hermanni torni lipu noorkotkad ja kodutütred. Teisiheiskasid lipu Jaanika Lang Kodutütarde Võrumaa ringkonnast ja Hanno-Laur Kunnus Noorte Kotkaste Võrumaa malevast, andis Kaitseliit teada.

Jaanika Lang elab Kose alevikus ja õpib Tartu kutsehariduskeskus automaalriks. Kohusetundlik, usaldusväärne ja tegutsemishimuline Jaanika osaleb kodutütarde laagrites, rännakutel, kohtunikuna võistlustel, tegevusjuhina laagrites, võistlusmatkal Ernake ja võistlustel Rootsis.

Imetlusväärne on tema rahulikkus, kindlameelsus ja oskus eri vanusega lapsi koostööd tegema panna. Ta ei oska öelda «ei», vaid leiab alati aega ja tahtmist kaasa lüüa, otsides ise aktiivselt infot Kaitseliidu tegemiste kohta. Tema deviis on: iga kogemus on oluline!

Hanno-Laur Kunnus elab Võrus ja õpib Võru Kreutzwaldi kooli 9. klassis. Noormees on Kreutzwaldi rühma üks aktiivsemaid liikmeid. Ta on väga heade teadmiste ja oskustega poiss, keda saab teistele eeskujuks tuua. Hea ja usaldusväärne abiline, kes aitab nii rühmakaaslasi kui ka rühmapealikku.

Noorkotkana on tema trumpalad orienteerumine ja kõik loodusega seonduv. Parim putukakollektsioon Võrumaal ja ehk ka kogu Eesti noorte seas on just Hanno-Laur Kunnusel. Möödunud aastal valiti Hanno Kunnus Võrumaa aasta noorkotkaks. Teda on tunnustatud 2016. aastal Noorte Kotkaste Võrumaa maleva tänukirjaga ja 2015. aastal noorhauka hoolsuspaelaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles