Kui palju maksab lasteaias käimine pärast haldusreformi? (1)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühinenud Tõrva vallas on sellest aastast toitlustamine kõikides lasteaedades tasuta. Osalustasud on siiski veel ühtlustamata. Näiteks Tõrva lasteaias Mõmmik (pildil) maksab koha- ja õppetasu lapsevanemale kuus kokku 23 eurot, samuti Tõrva valda kuuluva endise Helme valla lasteaedades aga 10 eurot.
Ühinenud Tõrva vallas on sellest aastast toitlustamine kõikides lasteaedades tasuta. Osalustasud on siiski veel ühtlustamata. Näiteks Tõrva lasteaias Mõmmik (pildil) maksab koha- ja õppetasu lapsevanemale kuus kokku 23 eurot, samuti Tõrva valda kuuluva endise Helme valla lasteaedades aga 10 eurot. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Kuigi ees seisab valdade ühinemisest tulenev lasteaedade koha- ja toidutasude ühtlustamine, on need Lõuna-Eesti lastevanematele siiani piirkonniti väga erinevad. Näiteks Kanepi lasteaias käimine ei maksa vanemale midagi, samas kui Valgas tuleb toidu ja koha eest kuus kokku tasuda ligikaudu 60 eurot.

Valdade ühinemine on kaasa toonud olukorra, kus ka sama valla lasteaedades on tasud kohati üpris erinevad. Sellest ka ühtlustamise plaan, kuna selline seis paistab rohkem maksva lapsevanema seisukohast ebaõiglane.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles