Haanjas selgusid kaitseväe parimad murdmaa- ja patrullsuusatamises

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmapäeval ja neljapäeval võistlesid kaitseväelased Haanjas murdmaa- ja patrullsuusatamises.
Kolmapäeval ja neljapäeval võistlesid kaitseväelased Haanjas murdmaa- ja patrullsuusatamises. Foto: Kaitsevägi

Kolmapäeval ja neljapäeval võistlesid kaitseväelased Haanjas murdmaa- ja patrullsuusatamises. Parimaks üksuseks osutus 2. jalaväebrigaad, kellele järgnesid merevägi ja toetuse väejuhatus.

Kahepäevane võistlus algas individuaalse murdmaasuusatamisega, kus osalejad sõitsid vastavalt võistlusklassile kas kümne, viie või kolmekilomeetrise distantsi.

Meeste üldarvestuses võitis 10 kilomeetrisel distantsil esikoha Allar Soo kaitseväe peastaabist, talle järgnesid Hans-Kristen Rootalu ja Priit Narusk 2. jalaväebrigaadist. Naiste viiekilomeetrise distantsil võitis Sirli Hanni Kaitseliidu Võrumaamalevast. Kokku käis rajal ligi 160 võistlejat.

Teisel päeval läksid neljaliikmelised võistkonnad üheksakilomeetrisele rajale patrullsuusatamises, kus lisaks suusatamisele pidid võistkondaade liikmed laskma 50 meetri kaugusel asetsevaid märklaudu nii lamades kui püsti laskeasendist, ning igamöödalask liitis koondajale trahvisekundeid. Üheteistkümnest võistkonnast kiireimaks osutus 2. jalaväebrigaadi esindus koosseisus Mihkel Joonas, Taavi Perv, Hans-Kristen Rootalu ja Priit Narusk.

Kaitseväe üksuste arvestuses võitis kahe päeva kokkuvõttes esikoha 2. jalaväebrigaad, teine oli merevägi ja kolmas toetuse väejuhatus. Kokku osales võistlustel kuusteist kaitseväe ja Kaitseliidu struktuuriüksust, lisaks ka politsei- ja piirivalveameti ning päästeameti esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles