Selgusid Võrumaa meenekonkursi ideevooru parimad

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrumaa meenekonkursi ideevooru laekus üheksateist ideed kaheksalt organisatsioonilt ja eraisikult.
Võrumaa meenekonkursi ideevooru laekus üheksateist ideed kaheksalt organisatsioonilt ja eraisikult. Foto: Võrumaa Arenguagentuur

Võrumaa meenekonkursi ideevooru laekus üheksateist ideed kaheksalt organisatsioonilt ja eraisikult. Komisjoni lemmikuks oli Võrumaa noorte kunstnike töödega illustreeritud šokolaaditahvlite sari, idee esitajaks Deconord OÜ.

Teine ja kolmas koht läks Toores Jõud OÜ poolt esitatud ideedele.

Teise koha idee kirjelduseks koos prototüübiga olid epoksiidvaigust mullid (magnetid), mis sarnanevad veetilgale või järve „silmale“, mille sügavusse on jäädvustunud nii liivaküngaste liiv, männitüvede koor kui pohlavõrsed ja -marjad. Magnetiga EPO-mulle  saab kasutada iseseisvalt suveniirmagnetina või osana meenetekomplektist ehk laastuvaagnast.

Kolmanda koha vääriliseks pidas komisjon laastuvaagna ideed. Laastuvaagen on valmistatud Lõuna-Eesti ettevõtja poolt saadetud linaõliga töödeldud katusekimmist. Meenekingitusena täiendab seda järvemull/maastikukuppel, mis hoiab vaagnasse süvistatud magneti abil meene iseloomustamise ja piirkonna eripära rõhutamise pisikest viidet.

Ideevooru esimest kohta premeeriti vabalt valitud Võru maakonna toote- või teenusepakkuja kinkekaartiga väärtuses 150 eurot, teist kohta 100 euro ja kolmandat kohta 50 euroga.

Eripreemia, valiku kukeseeneteemalisi toidumeeneid sai originaalse ja särava idee eest Üts Ummamuudu sannamüts „Kikkasiin“.

SA Võrumaa Arenduskeskuse poolt korraldatud meenekonkursi eesmärgiks on laiendada valikut Võru maakonnas pakutavatest meenetest, mis seovad meie piirkonna külalisi toredate elamustega ning on meeldejäävaks kingiks ja meenutuseks ummamuudu kandist. Konkursile ootame ennekõike meeneid, mis iseloomustaksid uut Võru maakonda, siinset looduslikku ja kultuurilist eripära (Vana-Võromaa ja  Setomaa kultuuriruum).

Meenekonkurss koosneb kahest osast:

1. Ideevoor, kuhu sai ideid esitada kuni 31.01

2. Meenevoor, kuhu saab töid esitada kuni 30.03

Konkursile esitatud ideekavandid ja  prototüübid on välja pandud näitusele 1.05-30.06 Võrumaa Turismiinfokeskuses, aadressil Jüri 12, Võru.

Meenekonkursi võitnud esindusmeenet ja turismimeenet on loodetavasti juba eesoleval suvel võimalik soetada maakonna turismiinfokeskusest ja -punktidest.

„Meil on äärmiselt hea meel, et meenekonkursi ideevooru laekus nii palju toredaid ideid. Tõenäoliselt sai võiduidee puhul määravaks see, et tegemist on praktilise meenega, mille kujundusel kasutatakse kohalikku sümboolikat ning kohalike noorte kunstnike töid,“ kommenteeris tulemusi arenduskeskuse juhatuse liige Tiit Toots.

Meenekonkursi komisjoni kuuluvad:

SA Võrumaa Arenduskeskuse esindaja

Võru Instituudi esindaja

MTÜ Vana - Võromaa käsitöö esindaja

MTÜ Setomaa Käsitöökogu esindaja

MTÜ Setomaa Turism esindaja

MTÜ Võrumaa Turismiliit esindaja

Rõuge valla esindaja

Antsla valla esindaja

Setomaa valla esindaja

Võru valla esindaja

Võru linna esindaja

Kompetentsikeskus TSENTER  esindaja

Kuni 30.03 on veel võimalik esitada töid meenevooru (esindusmeene ja turismimeene), kus auhinnafondiks on 500 euro väärtuses meenete tellimus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles