Sümbolkujud saavad sallid-mütsid

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nipernaadi monument Valgas Säde pargis on mütsi ja salli ootel.
Nipernaadi monument Valgas Säde pargis on mütsi ja salli ootel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Neljapäeval saab üle Eesti enam kui 20 tuntud skulptuuri vabariigi 100. sünnipäeva auks kaela sinimustvalged salli. Mõnele saab sama tooni mütski pähe pandud.

Austusavaldusena külastavad 22. veebruaril ka valitsuse liikmed 14 kunagise riigivanema sünnikohti ja asetavad nende fotoskulptuuride ümber sinimustvalged sallid, mille on kudunud Põlva Käsitööklubi liikmed.

EV100 juhtrühma esimees Toomas Kiho on öelnud EV100 kodulehel, et see on žest nendele omaaegsetele riigimeestele, kes on Eesti Vabariigi 1918. aastast tänasesse toonud. Austamistseremooniale on oodatud kõik piirkonna elanikud ja kohalike omavalitsuste esindajad. Põlvamaal sõlmib haridus- ja teadusminister Mailis Reps salli riigivanem Heinrich Marki fotoskulptuurile tema sünnikohas Kanepi vallas Ihamarus kell 16.

Sümbolkujude sinimustvalgega kaunistamise algatuse raames saavad salli või mütsi Suudlevad tudengid (Tartu), Friedrich Reinhold Kreutzwald (Võru), Jakob Hurt (Tartu ja Põlva), Karl August Hermann (Põltsamaa), Kalaga poiss (Haapsalu), Hääletaja (Paide), Kalevipoeg (Tartu), Rootsi lõvi (Narva), Tarvas (Rakvere), Hämarik (Tallinn), Nipernaadi (Valga), Kristjan Jaak Peterson (Tartu), Linda (Tallinn), Lydia Koidula (Pärnu), Noormees jalgrattaga muusikat kuulamas (Rakvere), Johan Laidoner (Viljandi), Au tööle (Kohtla-Järve), Inimene ja kosmos (Sillamäe), Rapla linna pea (Rapla) ja kindral Tõnisson (Jõhvi).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles