Kommentaar: Poliitiline poeskäik (1)

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arved Breidaks
Arved Breidaks Foto: Arvo Meeks

Lihtsa lõunaeestlasena olen Lätist korduvalt õlut ja toidukaupu ostnud ning küllap teen seda tulevikuski. Täpselt nii nagu paljud lätlasedki käivad Lõuna-Eestis puhkamas ja ostlemas. Kuid kordagi pole Lätti sõites pähe tulnud mõtet, et üks poeskäik võiks olla poliitiline akt, mida peaks tegema autokolonnis.

Vabariigi aastapäeval korraldatud väljasõit loosungi all «Maksud sõidavad Lätti» oli arusaamatu poliitiline seisukohavõtt, milleks valitud päev oli äärmiselt ebaõnnestunud. Iseenesest võiks ju isegi õnne soovida, kui inimesed suudavad õllereisile anda veel mingisuguse lisatähenduse, kuid raske on andestada sellega kaasnenud iseseisvuspäeva labastamist.

Vabariigi sünnipäev võiks olla see üks päev aastas, mil me paneme korraks kõrvale oma igapäevased erimeelsused, jätame üksteisele halvasti ütlemata ja tunneme rõõmu, et meil on olemas oma riik. Sõltumata sellest, kas meile meeldib Rail Baltic, lageraie ja tselluloositehas või mitte.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles