Vabariigi aastapäev kujunes Võrumaa päästjatele töiseks

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikrolaineahi. Foto on illustratiivne.
Mikrolaineahi. Foto on illustratiivne. Foto: AIN PROTSIN/PM/EMF

Laupäeval ja pühapäeval pidid Võrumaa päästjad kustutama mitut põlengut.

Rängim neist puhkes juba laupäeval kell 00.13, kui Võru vallas Võlsi külas Kubja teel süttis mööbli tootmisega tegeleva ettevõtte plekist angaari üks osa. Päästjate saabudes põles angaarist kolmandik, kus asus karkassi tootmisega tegelev üksus, lahtise leegiga. Angaari teistesse osadesse takistas tule leviku tulekindel müür. Tulekahju kustutati kella 4.40. Tulekahju tagajärjel kukkus angaariosa kokku. Põlengu tekkepõhjus on väljaselgitamisel.

Kella 13.30 ajal hakkas Rõuge vallas Ruusmäe külas garaažis suitsema sõiduauto mootoriruum. Päästjate saabumise ajaks oli auto õue lükatud. Põleng summutati veega. Omaniku sõnul võis põlengu tekitada rike plokisoojenduses.

Kella 17.18 ajal süttis Võru vallas Verijärve külas suitsusauna kerise kohal lagi ja sealt levis tuli läbi tuulutusluugi pööningule. Päästjad kustutasid põlengu ligi poole tunniga.

Pühapäeval kell 17.17 aga teatati, et Võrus Mäe põik tänaval läks korteri köögis mikrolaineahi põlema. Päästjate saabudes selgus, et ahjus oli kuumenenud ja süttinud popkorni pakend. Kodus oli üksi 12aastane laps. Tuleohu aitas enne päästjate saabumist kõrvaldada tubli naaber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles