Aprillis tuleb taas Tehvandi mäejooks

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehvandi Mäejooks
Tehvandi Mäejooks Foto: Paul Poderat

21. aprillil toimub Otepääl ainulaadne Tehvandi mäejooks, mille finiš paikneb Tehvandi K90 suusahüppemäe maandumisnõlva ülemises osas, mistõttu tuleb osalejatel finišisse jõudmiseks ronida mööda nõlvale paigaldatud võrkusid 110 meetrit.

Võistlus saab alguse kell 12.00 toimuva 2km pikkuse laste- ja noortejooksuga, millele järgnevad 6km pikkune lühijooks ja 11km pikkune põhijooks.

Jooksurajad kulgevad Tehvandi Spordikeskuse rolleriradadel ning kõikidel osalejatel tuleb finišisse jõudmiseks ronida ülesse mööda Tehvandi suusahüppemäe maandumisnõlva. Läbi aegade parimaks ronimisajaks on 1 minut ja 47 sekundit, mille saavutas 2016. aastal Indrek Tobreluts. Daamide arvestuses hoiab rekordaega Ene Aigro, kellel kulus 2016. aastal 110m läbimiseks aega 2 minutit ja 41 sekundit.

Noorte-ja põhijooksust saab osa võtta nii individuaalselt kui ka kolmeliikmeliste võistkondadega, kusjuures võistkondade liikmed osalevad ka individuaalarvestuses. Lühijooksust osavõtt ainult individuaalselt.

Tänavune Tehvandi mäejooks on Eesti Ekstreemjooksu karikasarja avavõistluseks. Ekstreemjooksu karikasarja raames toimub 2018. aasta aprillist augustini kokku viis eripalgelist ja atraktiivset jooksuvõistlust. Otepää võistlusele järgneb 5. mail Saku ekstreemjooks, mis ühtlasi on juulis Taanis toimuvate OCR Euroopa meistrivõistluste ametlikuks kvalifikatsioonivõistluseks Eestis.

1. juulil toimuva Tõrva ekstreemjooksu käigus selguvad tänavused Eesti meistrid takistustega maastikujooksu lühirajal. Sarja neljas osavõistlus toimub 11. augustil Tartus, Eesti Rahva Muuseumi juures. 26. augustil Viljandis toimuv Viljandi Ekstreemjooks on sarja finaalvõistluseks ning ühtlasi selguvad seal Eesti meistrid takistustega maastikujooksu standardrajal.

Tehvandi Mäejooksu peakorraldajateks on Eesti Multispordi Liit ja spordiklubi Meie Liigume koostöös Tehvandi Spordikeskusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles