Kommentaar: Äkki teeks erakonnad korda?

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Rapp
Jaan Rapp Foto: Arvo Meeks

Viimastel nädalatel on Eestis levinud spekulatsioonid uue erakonna võimalikust loomisest. Mõni ajakirjandus­väljaanne on väitnud, et üks seltskond on ülima saladuskatte all sellega tegelenud juba mõnda aega. Samas on väidetud sedagi, et ei ole asi nii salajane ühtegi – infot võidakse avalikkusele lekitada teadlikult. Eesmärgiga uurida, kas uue erakonna ideel kandepinda oleks.

Asjaosalised ise on seni uue partei loomise plaane eitanud. Ent ega partei loomine olegi ju reeglina mingi asi, mida avalikkuse silma all teha. Ühelt poolt võivad praegused erakonnad hakata maimukesele kaikaid kodaratesse pilduma – näiteks uue partei tuumikusse kuulujaid hoopis enda rüppe meelitades.

Teisalt on ka piinlik, kui parteist asja ei saa. Näiteks 2013. aastal räägiti üpris kindlalt, kuidas Eesti Panga nõukogu esimehe ametist lahkunud Jaan Männik uut parteid teeb. Ent kuna samasse perioodi jäid ka mitme teise parempoolse partei loomiskatsed, otsustas Männik, et mitme uue parempoolse partei asemel on vaja üht tugevat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles