Eelarve poolt hääletas 17 vallavolinikku

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue valla esimene eelarve võeti vastu Lüllemäe kultuurimajas.
Uue valla esimene eelarve võeti vastu Lüllemäe kultuurimajas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Lüllemäe kultuurikeskuses peetud Valga vallavolikogu istungil oli arutusel oli 18 päevakorrapunkti. Kohale saabus 24 volikogu liiget, andis teada Valga valla kommunikatsioonijuht Kaja Mõts.

Istungil läbis teise lugemise valla 2018. aasta eelarve. Ajalooline dokument – uue valla esimene ühine eelarve – võeti vastu 17 voliniku poolthäälega. Eelarve kogumaht on 20 066 500 eurot. Põhitegevuse eelarve tuludest moodustavad maksud 44 protsenti, toetused 52 ning kaupade ja teenuste müük neli protsenti.

Kuludest moodustavad 61 protsenti personali- ning 27 protsenti majandamiskulud. Kui analüüsida kulusid tegevusalade kaupa, siis kõige enam on planeeritud kulusid haridusele: 46 protsenti kuludest. 14 protsenti kuludest läheb majandusele, 13 protsenti sotsiaal- ja tervishoiuvaldkonnale, 11 protsenti kultuurile ja spordile.

Muudeks kuludeks ja laenukohustuste maksmiseks kulub üheksa protsenti eelarvest. Valitsemiskulud moodustavad seitse protsenti kuludest.

Valga valla rahandusameti juhataja Imbi Rõivassepa sõnul arvestati eelarve kohta laekunud muudatusettepanekutega võimaluste piires.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles