Pangaliit õpetab abituriente rahaga ümber käima

Maa­rius Suviste
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Pangaliidu eestvedamisel toimub tänavu märtsis juba kuuendat aastat noortele suunatud rahatarkuse kuu. Algatuse raames annavad vabatahtlikud üle Eesti enam kui sada koolitundi, kus gümnasistidele õpetatakse oma rahaasjade tarka juhtimist.

„Finantsteenuste keerulises maailmas ei ole lihtne orienteeruda ning teadlikke otsuseid teha. Isegi kui teoreetilised teadmised on tugevad, siis oma digitaalseks tulevikuks ja iseseisvaks rahaasjade ajamiseks pole paljud noored pärast gümnaasiumi lõppu praktikas valmis,“ ütles Eesti pangaliidu finantshariduse toimkonna juht Kai Kutsar.

Rahatarkuse tundides õpetatakse isikliku eelarve koostamist, raha kogumise ja investeerimise põhitõdesid, räägitakse targast laenamisest ning sellest, miks ja mida kindlustada.

„Tänases kooliprogrammis jääb vajaka praktilistest kogemustest, mis annaks oskuse hinnata adekvaatselt erinevate finantsotsuste tagajärgi ning nendega kaasnevaid riske. Igapäevaselt finantsteemadega tegelevad vabatahtlikud aitavad noored oma tulevikuks paremini ette valmistada. Rahatargalt käitumine erinevates olukordades aitab noortel oma unistused täita,“ lisas Kutsar.

15. märtsil on põhikooli vanemal astmel esmakordselt võimalik osaleda ka üleeuroopalises rahatarkuse viktoriinis, mille tulemusel selgub, millise riigi noortel on parimad teadmised finantsharidusest. Viktoriinis saavad osaleda noored vanuses 13-15 eluaastat ning võitjaklassi kaks esindajat saavad võimaluse osaleda 8. mail Brüsselis toimuvas Euroopa finaalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles