Serviti sai veerandfinaalis üheksaväravalise edu (1)

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlva Serviti noormängija Carl-Eric Uibo viskas meeskonna ühe parimana 7 väravat.
Põlva Serviti noormängija Carl-Eric Uibo viskas meeskonna ühe parimana 7 väravat. Foto: Helin Potter

Käsipalli Balti liigas alustati sel nädalavahetusel veerandfinaalidega. Kahe Eesti klubi omavahelises vastasseisus sai avakohtumises küllalt kindla võidu Põlva Serviti, alistades võõrsil HC Kehra/Horizon Pulp&Paperi 31 : 22. Korduskohtumine peetakse järgmisel pühapäeval Põlvas.

Kehras möödus avapoolaeg vägagi võrdses heitluses, nagu oligi oodata – kord Serviti väravaga peale, siis jälle Kehra. Alles pooltunni lõpul rebisid külalised sisse kolmeväravalise vahe ja said 14 : 11 ette. Kodumeeskonna resultatiivsust hoidis peamiselt üleval Nikita Jermaševitš, valgevenelane viskas koguni seitse väravat.

Pärast puhkepausi said kehralased mitu kaheminutilist karistust ja Serviti oskas toimunut ära kasutada – teise poolaja keskpaigaks oldi juba 23 : 14 ees. Vahe kasvas veelgi, oli parimal juhul tosinaväravaline, kuid Abdel Djalil Machou lõpusireeniga tabatud kaugvise viis selle siiski ühekohaliseks. Serviti sai korduskohtumiseks kaasa 31 : 22 edu.

Carl-Eric Uibo, Hendrik Varul ja Henri Sillaste viskasid võitjate kasuks seitse ning Anatoli Tšezlov kuus väravat. Kehra poolel jäi Jermaševitši arvele lõpuks kaheksa, Machou ja Kaspar Lees lisasid neli ning Dmõtro Jankovski kolm tabamust.

«Kehra alustas hästi, eriti heas hoos oli Jermaševitš, keda me kuidagi kinni ei saanud, aga ta tegi ka kohati väga hea klassiga viskeid,» tunnustas võitjate peatreener Kalmer Musting. «Siis tõime sisse Mario Karuse ja muutsime kaitseformatsiooni ning see toimis. Eks algul oli tunda ka play-offi närvilisust, kuid õnneks saime sellest üle.»

Musting tunnistas, et edu tundub turvaline, kuid kordusmänguks peab siiski tõsiselt valmis olema. «Kui pole, siis sulab see üheksa väravat väga kiirelt. Täna kaotasime seljahäda tõttu Roman Aizatullovi ja kuna Martin Grištsuk tegi trennis õlale haiget, pidime ilma vasakukäeliste tagamängijateta hakkama saada. Aga loodan, et mõlemad on peagi rivis tagasi,» lisas Musting.

Kehralaste juhendaja Kaupo Liiva oli pettunud meeskonna teise poolaja esituses. «Esimesed 30 minutit tegime kõike nii kui kokku lepitud, ent teisel pooltunnil hakkas mängudistsipliin lonkama. Palju lohakust, lihtsaid pallikaotusi ja vahe kärises kahetsusväärselt suureks. Pean mängu üle vaatama, et kiirelt parandused sisse viia.»

Korduskohtumine algab järgmisel pühapäeval Põlvas kell 17. Kuid enne veel ehk kolmapäeval kohtuvad samad meeskonnad uuesti Kehras, Eesti meistriliigamängus. Pühapäeval selgus Balti liigas ka esimene finaalnelikusse pääseja kui tiitlikaitsja Riihimäe Cocks sai kahe kohtumise kokkuvõttes jagu Kaunase Granitas-Karysist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles