Lähipäevad toovad pakase tagasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sinikaelpart teostab tavapärast sulestiku puhastust, käre külm ei paista häirivat.
Sinikaelpart teostab tavapärast sulestiku puhastust, käre külm ei paista häirivat. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Ilmateenistuse prognoosi järgi toovad lähipäevad pakase tagasi ning nädala lõpu poole võib kohati õhutemperatuur langeda 15 miinuskraadini.

Kolmapäeva öösel on pilves ilm. Öö hakul sajab vihma, hiljem läheb loode poolt alates üle lörtsiks ja lumeks. Puhub lõuna- ja edelatuul 5-12 m/s, pärast keskööd pöördub saartel ja Loode-Eestis loodesse ja tugevneb puhanguti 15-17 m/s. Õhutemperatuur on vahemikus 0 kuni +4 kraadi. Päeva hakkab loode poolt alates pilvisus hõreneb. Vihma-, lörtsi- ja lumesadu taandub kagusse. Puhub loodetuul 5-11, saartel ja rannikul puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur on vahemikus -2 kuni +2 kraadi.

Neljapäeva öösel on muutliku pilvisusega olulise sajuta ilm. Puhub põhjakaare tuul 3-9, rannikul kuni 12 m/s. Külma on 3-8 kraadi. Päeval on muutliku pilvisusega ilm. Kohati sajab lund. Puhub põhjakaare tuul 3-9, rannikul kuni 12 m/s. Külma on 2-6 kraadi.

Reede öösel on vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Kohati sajab vähest lund. Puhub põhja- ja kirdetuul 3-9 m/s. Külma on 6-11, kohati kuni 14 kraadi. Päeval on vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Kohati sajab vähest lund. Puhub kirde- ja põhjatuul 5-11, rannikul puhanguti 15, saartel kuni 17 m/s. Külma on 4-7 kraadi.

Laupäev tuleb kõrgrõhkkonna mõjul sajuta. Kirdetuul veidi nõrgeneb. Külma on öösel 10-15, jäävabalt veelt puhuva tuulega rannikul kuni 7 kraadi , päeval tõuseb päikeselise ilmaga vahemikku -1 kuni -5 kraadi.

Pühapäeva hoiab kõrgrõhkkond sajuta, vaikse ja võrdlemisi selgena. Külmaon öösel 7-12, sisemaal kohati kuni 15 kraadi, päeval tõuseb vahemikku -3 kuni +1 kraadi.

Järgmise nädala esmaspäeval jääb kõrgrõhkkonna serv Eesti kohale ja ilm püsib sajuta. Puhub mõõdukas idakaare tuul. Öösel on külma 5-10, sisemaal võib kohati paar kraadi madalamale langeda, päeval jääb õhutemperatuur vahemikku -2 kuni +2 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles