Tehvandil rullub lahti Eesti lugu läbi tantsu

Maa­rius Suviste
, Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peo pealavastaja Kaire Ojavee enda rahvatantsurühmasid on talvisel peol osalemas kümme.
Peo pealavastaja Kaire Ojavee enda rahvatantsurühmasid on talvisel peol osalemas kümme. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tehvandi suusahüppemäe jalamil peetava Valgamaa tantsupeo pealavastaja Kaire Ojavee sõnul on nüüd põhjust tantsida jopedes ja kinnastes.

«On saanud tavaks, et maakonna tantsupidu käib ringi. Kord Valga, siis Tõrva ja Otepää. Aeg oli jõudnud Otepää kätte. Mõtlesingi, et võiks teha midagi teistmoodi ja otsida ebatraditsioonilise koha, ja kui koht leitud, ka kohale sobiva aja ehk talve,» rääkis pealavastaja ja idee autor Kaire Ojavee, miks tuleb pidu sedapuhku talvel ja Tehvandi suusahüppemäe jalamil.

Tunnustatud tantsuõpetaja lisas, et millegipärast on alati siis, kui pidu on olnud Otepääl Tehvandi staadionil mais, olnud külm ja vihmane. «Nüüd on kõigil põhjust tantsida jopedes ja kinnastes.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles