Ruti Murusalu tegi oma suurest armastusest filmi

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuna Muru­salu armastab Võrut väga, meeldis talle samavõrd ka linnast filmi teha. «Kõik sündü Võrol» meeldis ka kohalikele − võrukate saja aasta tegemisi kokku võttev film kogus hulga vaatajaid.
Kuna Muru­salu armastab Võrut väga, meeldis talle samavõrd ka linnast filmi teha. «Kõik sündü Võrol» meeldis ka kohalikele − võrukate saja aasta tegemisi kokku võttev film kogus hulga vaatajaid. Foto: Tomi Saluveer / Lõuna-Eesti Postimees

Võru linnast filmi teinud Ruti Murusalu jagab oma elu pealinna ja Võru vahel. Eesti juubelipäeval esilinastunud teose «Kõik sündü Võrol» režissööri käe all on praegu valmimas kaks uut tõsielufilmi. Pealinnatöö kõrval viibib tuntud filmitegija mitu korda kuus Võrus, kus elab tema eakas ema.

«Ma tõesti armastan seda linna ja mulle meeldis väga seda filmi teha,» lausus Murusalu. «Kõik sündü Võrol» meeldis ka vaatajatele − võrukate saja aasta tegemisi kokku võttev film meelitas kultuurimajja Kannel esilinastuse ajal ja sellele järgneva nädala jooksul enam kui tuhat inimest.

Murusalu ei osalenud kõnealuse linateosega ühelgi EV100 filmikonkursil. Ta tegi filmi tasa ja targu Võru inimestele ning unistas, et see esilinastub juubeliaasta 24. veebruaril. «Uhketel festivalidel mängivad mõned filmid suurtes saalides sageli vaid 40–50 vaatajale,» rääkis ta. «Hoopis teine tunne on, kui väikeses Võrus tuleb korraga kokku saalitäis filmihuvilisi.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles