Puhkesid selle aasta esimesed kulupõlengud

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kulupõleng. Foto on illustreeriv.
Kulupõleng. Foto on illustreeriv. Foto: Liis Treimann / Postimees / Scanpix

Esmaspäeval kella 20.05 ajal süttis Valga vallas Väheru külas järelevalveta jäetud lõkkest 150 ruutmeetrit kulu, mille Karula vabatahtlikud päästjad kustutasid. Tegu on Lõuna-Eesti Postimehele teadaolevalt esimese selleaastase kulupõlenguga Valgamaal, mille kustutamisel läks vaja pritsimeeste abi.

Tegu polnud samas siiski päris esimese kulupõlenguga päästeameti Lõuna päästekeskuse tööpiirkonnas sel aastal.

«18. märtsil kella 15.28 ajal süttis Tartus Teguri tänaval Tolmet Eesti OÜ territooriumil metalli lõikamisel lennanud sädemest kulu, mille töömehed ise veega kustutasid. Päästjad veendusid edasises tuleohutuses ja juhtisid tähelepanu sellele, et tuletööde tegemisel tuleb täita tuletööde tuleohutusnõudeid,» avalikustas Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kiik esimese tänavuse kulupõlengu juhtumi enda tööpiirkonnas.

Esmaspäeval kella 22.46 ajal sai aga häirekeskus teate, et Valgas J. Kuperjanovi tänaval põlevad väikebussi Toyota Hiace vrakk ja selle kõrval asuv madrats. Kuumakahju sai kõrval seisva Mercedes Sprinteri tagauks. Põleng kustutati ligi veerand tunniga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles