Rein Randver: Valga haigla sünnitusosakonna küsimus tuleb tuua volikogusse

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu ja Valga vallavolikogu liige, sotsiaaldemokraat Rein Randver
Riigikogu ja Valga vallavolikogu liige, sotsiaaldemokraat Rein Randver Foto: Arvo Meeks

Riigikogu saadiku ja Valga vallavolikogu liikme Rein Randveri kinnitusel tuleb Valga haigla sünnitusosakonna kinnipaneku küsimuses anda sõnaõigus ka volikogule.

„Avalikuks on saanud plaan sulgeda Valga haigla sünnitusosakond, mis riivab otseselt kohalike inimeste huve ja läheb vastuollu Eesti riigi regionaalpoliitiliste sihtidega. On  hämmastav, et Valga valla juhid on nii olulises küsimuses vaikinud,“ ütles Randver. „Enne kui Valga haigla nõukogu hakkab otsuseid langetama, tuleb pidada nõu kogukonnaga ja käsitleda sünnitusosakonna tulevikku põhjalikult ka volikogus.“

Randveri sõnul on ta isiklikult seda meelt, et Valgas peab sünnitusabi jätkuma. „Sama seisukohta jagavad väga paljud piirkonna inimesed. Seda enam tuleb lahti rääkida, millised argumendid on nii haigekassal, Valga haiglal endal kui ka Tartu Ülikooli kliinikumil,“ sõnas Sotsiaaldemokraatliku Erakonda kuuluv Randver, kes on ka riigikogu Valgamaa toetusrühma esimees.

Valga naiste jaoks tähendaks siinse sünnitusosakonna sulgemine seda, et neil tuleb sõita sünnitama 86 kilomeetri kaugusele Tartusse. "Meil on maakonnas piirkondi, kust Tartusse jääb rohkem kui sada kilomeetrit," lisas Randver.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles