Põlva poisid tulid ühegi kaotuseta Eesti meistriks

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti meister käsipalli A-klassis on Põlva spordikool koos treener Kalmer Mustinguga.
Eesti meister käsipalli A-klassis on Põlva spordikool koos treener Kalmer Mustinguga. Foto: Helin Potter

Märtsikuu neljandal nädalavahetusel toimus noormeeste A-klassi (sünniaastaga 1999 ja nooremad) Eesti meistrivõistluste 2. etapp Põlvas Mesikäpa hallis, kust Põlva spordikool väljus meistritiitliga ühegi kaotuseta.

«Suur rõõm on võita puhaste paberitega. Poisid on tublid. Võrreldes sügisega, aga ka meistrivõistluste esimese etapiga jaanuaris, on näha võistkonna järjest suuremat kokkukasvamist, mis on toonud edu nii kaitses kui rünnakul,» kirjeldas võistkonda võidust rõõmu tundev treener Kalmer Musting.

Head meelt teeb talle ka see, et lisaks heale koostööle ründetegevuses on võrreldes karikavõistlustega tehtud korralik samm edasi kaitsetegevuse koostöös.

Kui treener kiitis pärast karikavõitu detsembris 2017 Tõnis Kaset, Alfred Timmot, Mathias Rebast ja väravavaht Christofer Viilopit, siis noormehed ei ole jäänud loorberitele puhkama. Ka meistrivõistlustel oli nende panus esiletoomist väärt.

Samuti tunnustab treener Sander Nemvaltsi, kes on pärast karikavõistlust teinud korraliku arengu ning panustab meeskonna kaitsetegevusse järjest rohkem ja paremini. Tal on tekkinud julgust ja enesekindlust.

Turniiri parimaks mängijaks valiti Alfred Timmo ning meeskonna parimaks mängijaks Tõnis Kase. Karikavõistlustel detsembris 2017 oli turniiri parim mängija Tõnis Kase ning võistkonna parim mängija Alfred Timmo.

Timmo viskas meistrivõistlustel kahe etapi peale 12 mängus kokku 98 väravat, olles ülekaalukalt resultatiivseim mängija kogu turniiril. Talle järgneb turniiri resultatiivsuselt teisena Mathias Rebane kokku 81 väravaga. Ka 7 meetri karistusvisete realiseerimisel oli meistrivõistlustel kõige resultatiivsem Alfred Timmo, tabades 13 karistusviskest koguni 12.

Meistritiitli saamiseks võideti HC Tallast 37 : 29 (1. etapil 39 : 27), Viljandi SKd 31 : 18 (1. etapil 30 : 24), Aruküla/Valga Kävalit 43 : 34 (1. etapil 37 : 28), HC Kehrat 38 : 21 (1. etapil 34 : 22), SK Tapat 41 : 26 (1. etapil 39 : 25) ja HC Viimsit 52 : 24 (1. etapil 42 : 25).

Kokku viskasid Põlva mängijad 12 mängu jooksul 460 väravat ja nende väravasse leidis vastase pall tee 303 korral.

Meistritiitli omanikeks said Keiro Peeter Kottisse, Tõnis Kase, Mathias Rebane, Jaanus Peeter Rüütli, Kevin Klaus, Alfred Timmo, Marken Järv, Christofer Viilop, Kris-Norman Lavrikov, Taniel Sermat, Fred-Eric Kärblane, Raimond-Eric Jaanus, Nikita Ossimov, Ranar Pügi ja Sander Nemvalts. Võistkonna treener on Kalmer Musting.

Tõnis Kasele, Keiro Peeter Kottissele ja Marken Järvele oli tegemist viimase turniiriga noorteklassis ning uuel hooajal ei saa nad enam vanuse tõttu A-klassi võistlustel kaaasa mängida. Kuidas need kolm noormeest uuel hooajal jätkuvad, seda näitab aeg.

Ülejäänud tiitlivõitjatel on järgmisel hooajal võimalik asuda kaitsma nii karika- kui ka meistritiitli võitu.

Kui A-klassi hooaeg on selleks aastaks lõppenud, siis Coop Põlvas mängivatel A-klassi noortel jätkub hooaeg meistriliiga viimase vaheturniiri mänguga 28. märtsil võõrsil HC Kehra Horizon Pulp&Paperiga. Meistriliiga poolfinaali pääsu nimel alustavad noored võitlust Mesikäpa hallis 3. aprillil, kui mängitakse  HC Tallinnaga  omavahel kahe võiduni. Võitja kohtub poolfinaalis Põlva Servitiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles